Hétköznap: 9:00 - 17:00
5540 Szarvas, Szabadság út 6-10.

Ingatlanbefektetésről

CSOK4A frekventált környékeken folyamatosan növekvő árak és bérleti díjak, valamint az alacsony betéti kamatok mellett még mindig az ingatlan tűnik a legjobb befektetésnek. De hogyan válasszunk, hogy befektetésünk biztosan megtérüljön? Ehhez adunk most tippeket.

Lokáció

Nem győzzük hangsúlyozni, de ahogyan saját célra történő lakásvásárlásnál is a környék kiválasztása az elsődleges szempont, ugyanúgy igaz ez, ha befektetési céllal vásárolunk. Egy olyan környéken, ahol az árak és a bérleti díjak növekedése már hosszabb ideje töretlen, érdemes ingatlant vásárolni, akár a bérbeadás, akár a későbbi, magasabb áron való értékesítés a célunk. De a felsőoktatási intézmények, jó iskolák környéke, és az épp rehabilitáció előtt álló környékek is ideálisak lehetnek, illetve azok a környékek is ígéretesek, ahol a válság nem vagy csak alig éreztette hatását.

Tudjuk, mi a célunk!

Fontos, hogy már az elején meghatározzuk, hogy inkább a bérbeadás, vagy a jövőbeni magasabb áron történő értékesítés a célunk. Bár mindkét cél esetében nagyjából ugyanaz a környék lehet ideális, ha hosszú távon adnánk bérbe, inkább a Körös vagy Fő tér környékét, míg ha rövid távú kiadásban gondolkozunk, vagy későbbi értéknövekedésre számítunk, inkább a legfelkapottabb környékeket érdemes választani.

Ha egy későbbi értékesítés érdekében szeretnénk egy lakást felújítani, akkor inkább csak a lakás műszaki állapotával törődjünk, esztétikai szempontból a felújítandó tökéletes. Míg ha a bérbe adást választanánk, az azonnal költözhető, felújított lakások közül válogassunk, melyek aranyat ér

A lakás tájolása és elosztása

Lehet egy lakás akármilyen jó környéken, akármilyen jó állapotban, ha a tájolása vagy az elosztása nem jó, nem érdemes megvennünk. Óvakodjunk attól, hogy túl sötét lakást válasszunk, és ne csak akkor keressünk különnyíló szobásat, ha ki szeretnénk adni. Egy körbejárható, rossz elosztású lakásra nemcsak bérlőt, de vevőt is nehezen fogunk majd találni.

A lakás mérete

Ezen kívül nem árt, ha utánajárunk annak is, mekkora lakások a legkeresettebbek a bérlők, vagy a vásárlók körében. A túlságosan nagy vagy extrém kicsi lakásokra nehezen találunk majd bárkit, aki kivenné vagy megvenné őket.

Költségek

A lakás árán kívül mindig számoljunk az esetleges felújítás, fenntartás költségeivel is, ehhez fontos a pontos műszaki állapot felmérés, amihez nyugodtan kérje Irodánk segítségét!

Körös Ingatlan és Biztosító Iroda

5540.Szarvas, Szabadság út 6-10.

www.koros-ingatlan.hu

 

Tímea Roszik

Lorem ipsum dolor sit amet, et primis dictas pro, vix dignissim honestatis conclusionemque at. Cu aeterno bonorum corpora vix. Ei impetus facilisi sed, in veniam melius detracto has, est ex laoreet indoctum definitionem. Eirmod equidem maiorum eos te, pri at intellegat sententiae, ne porro dolor consetetur pri.